Korvausneuvojasta sometykiksi – Miten vaihtaa työtehtävää yrityksessä?

keskiviikkona 31.7.2019

Korvausneuvojana aloittanut nykyinen LähiTapiolan sosiaalisen median tekijä Eveliina Lönnberg on hyvä esimerkki siitä, kuinka työtehtäviä voi vaihtaa yrityksen sisäisesti. Lönnberg valmistui ylioppilaaksi vuonna 2010, minkä jälkeen hän päätti pitää muutaman välivuoden. Kahden töissä vietetyn välivuoden jälkeen Lönnberg halusi alkaa opiskella ja haki Aallon kauppakorkeakouluun.  

LähiTapiolassa Lönnberg aloitti vuonna 2013 kesätyöntekijänä. Kesän jälkeen hän pääsi jatkamaan töitä LähiTapiolassa joustavasti kauppakorkeakoulun opintojensa ohella. Korvausneuvojan tehtävissä työskennellyt Lönnberg nautti asiakaspalvelutyöstään, mutta alkoi kaivata uusia haasteita muutaman vuoden työskentelyn jälkeen.  

”En kokenut, että minulle olisi ollut korvauspuolella enää monen vuoden opintojen ohella hankitun kokemuksen jälkeen tarpeeksi uusia haasteita. Työ oli yhä kiinnostavaa, mutta koin, etten voisi saada enää enempää siitä irti. Etenemismahdollisuuksia oli toki, mutten nähnyt palvelupäällikön tehtäviä itselleni juuri sopivimpina. Halusin päästä hyödyntämään oppimaani uusien haasteiden parissa”, Lönnberg taustoittaa.

Vuoden 2017 marraskuussa Eveliina sai tietää, että LähiTapiolassa haetaan yhtiön sisältä sosiaalisen median viestintään työntekijöitä. Tehtäviin haettiin erityisesti korvauspuolella asiantuntemustaan kehittäneitä, mikä rohkaisi Eveliinaa hakemaan uusiin työtehtäviin.

Nykyään Lönnberg näkee, että korvauspuolen kokemuksesta on ollut todella paljon hyötyä someviestinnän hoitamisessa, vaikka tehtävät ovatkin todella erilaisia. Asiakaspalvelukokemuksesta on luonnollisesti hyötyä sosiaalisen median kautta tapahtuvissa asiakaskohtaamisissa. Niitä tapahtuu esimerkiksi, kun Lönnberg vastaa kanavissa tulevaan palautteeseen tai kehittämisehdotuksiin.

Työpaikkaa ei kannata vaihtaa hätäisestiEveliina Lönnberg vaihtoi LähiTapiolassa korvausneuvojasta sometyöntekijäksi.

Lönnberg neuvoo työtehtävien vaihtamista harkitsevia miettimään tarkkaan mihin suuntaan uusi työtehtävä vie uralla. 

”On tärkeää, että kartoitat askeleet, joilla pääset tehtävään, joka vastaa paremmin omia vahvuuksiasi ja kiinnostuksiasi. Itseäni kiinnostaa juuri sosiaalinen media, kirjoittaminen ja sisällön tuottaminen, joten tarjolla ollut työpaikka sosiaalisen median tekijänä sopi minulle kuin valettu.”

Lönnberg korostaa kuitenkin, ettei tehtävän vaihdossa kannata kiirehtiä. Mikäli mielekästä työtehtävää ei ole lyhyellä aikatähtäimellä saatavilla, ei kannata vaipua nykyisten tehtävien edessä epätoivoon. Miettimällä omien työtehtävien opettavaisimpia puolia voi arvostaa tylsältäkin tuntuvia tehtäviä esimerkiksi niistä saatavan osaamisen kautta.

Kesätyön muuttaminen vakituiseksi työsuhteeksi on monen opiskelijan tavoite. Lönnbergin mielestä tällöin kannattaa hakea kesätöihin rooleihin, joihin vaaditaan pidempää perehdytystä. 

”Korvausneuvojan perehdyttäminen vie vakuutusyhtiöltä paljon resursseja, joten kesätyöntekijöitä palkataan usein myös pidempiin työsuhteisiin. Työnantajat eivät halua menettää sinuun sijoitettua henkistä pääomaa. Olemassa olevasta osaamisesta on hyötyä myös kesätöitä hakiessa. Moni kaverini on useasti palannut tänne LähiTapiolalle kesätöihin”, Lönnberg avaa.

Suuri ammatillisten mahdollisuuksien määrä ja mukavat työkaverit ovat Lönnbergin mukaan parhaita asioita LähiTapiolassa työskentelyssä. 

”Työssäni parasta on, että pääsen auttamaan ihmisiä heidän ongelmiensa parissa. Työnkuvani sopii hyvin persoonaani. Keskitymme LähiTapiolassa elämänturvan tarjoamiseen, mikä näkyy myös monipuolisessa sisällöntuotannossamme. Ravitsemustieteitä sivuaineena opiskelleena nautin erityisesti esimerkiksi terveysaiheisen sisällön tekemisestä”, Lönnberg kertoo. 

Tuukka Tuomikoski