Millaisia työntekijöitä alalle tarvitaan?

Finanssiala on voimakkaassa muutoksessa digitalisaation ja robotisaation vuoksi. Ala kehittää suuria määriä palveluja. Niiden kauppaamiseksi tarvitsemme ihmisten tarpeita tunnistavia, asiakaspalvelutaitoisia ja myynnin hallitsevia ammattilaisia.

Hyvin suunniteltujen finanssipalvelujen on oltava houkuttelevia ja helppokäyttöisiä. Sellaisten luomiseen tarvitaan monipuolista osaamista IT-järjestelmien suunnittelusta, palvelumuotoilusta, graafisesta suunnittelusta, markkinoinnista ja viestinnästä.

Kaiken takana on oltava rautaista matemaattista osaamista, jolla esimerkiksi eläkejärjestelmämme ja vakuutusyhtiömme pysyvät vakaina. Alalla tarvitaan sijoitusmarkkinoiden ja oikeustieteen tuntemusta ja ihmisiä ymmärtäviä sekä tavoitteellisia johtajia.

Finanssiala on mitä suurimmassa määrin palveluala. Tarvitsemme riveihimme asiakaspalvelijoita, jotka osaavat kohdata ihmisen ihmisenä ja poimia finanssimaailman vaihtoehdoista sen oikean ratkaisun kullekin. Oli kyse sitten asuntosäästämisestä, tapaturma- tai henkivakuutuksesta, säästämisestä ja sijoittamisesta tai pankkipalveluista. 

Finanssialalla on myös kilpailukykyinen palkkaus ja erinomaiset etenemismahdollisuudet. Keskimääräisestä palkkatasosta saa käsityksen henkilöstöstä julkaisemistamme tilastoista. Alalla on myös mahdollisuus luoda tahtoessaan kansainvälistä uraa.

Finanssiala on monipuolisempi kuin kuvittelitkaan. Meille voi tulla monenlaisilla taustoilla tai opiskella alalle suoraan.