Työkykyasiantuntijana eläkeyhtiössä – millaista työtä se on?

perjantai 11.1.2019

Ilmarisella työkykyasiantuntijana työskentelevä Pia Eskola on tehnyt työtään työkykypäällikkönä reilut kaksi vuotta. Hän kokee olevansa unelmatyössään. Mistä työssä on kysymys?

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että sen asiakkaat saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Ilmarisen asiakkaana on yrityksiä ja yhteisöjä, joiden työntekijöiden eläkemaksujen keräämisestä yhtiö huolehtii. Asiakasyrityksiä autetaan myös työkykyriskin hallinnassa. Tähän tehtävään tarvitaan muun muassa työkykyasiantuntijoita.

”Työkykyjohtamisen ja henkilöstöjohtamisen alue on valtavan laaja. Puheenaiheet voivat liikkua esimerkiksi sairauspoissaolomääristä siihen, miten esimiesten osaamista suorituksen johtamisessa voitaisiin vahvistaa. Tai työterveyshuoltoyhteistyöstä työyhteisön pelisääntöihin ja prosessien sujuvuuteen”, Eskola kirjoittaa Kun koulu loppuu -sivustolla työstään.

Työssään Eskola konsultoi ja sparraa asiakasyritysten johtoa ja hr-vastaavia. ”Suunnittelemme esimerkiksi yhdessä tulevia työkykyjohtamisen toimenpiteitä. Tai pohdimme henkilöstökyselyn tulosten jatkohyödyntämisen polkuja työkyvyn ja henkilöstötuottavuuden varmistamiseksi”, kirjoittaa Eskola.

Lue koko Pia Eskolan kirjoitus Kun koulu loppuu -sivustolta