Työskentely finanssialan yhtiössä yllätti monipuolisuudellaan – lue kesätyöntekijöiden mietteitä alalla työskentelystä

maanantaina 22.8.2022

Kesän 2022 aikana joukko Finanssiala ry:n jäsenyhtiöiden kesätyöntekijöitä otti finanssialalle-Instagramin haltuunsa ja raotti ovia finanssialan yhtiöiden arkeen. Kesän aikana päästiin tutustumaan Handelsbankenin, Someron Säästöpankin, Fennian, POP Pankin, Elon, OP Ryhmän, Varman, Veritaksen ja Pohjantähden kesätyöntekijöihin ja heidän kesäänsä finanssialalla.

”Parasta on ollut se, että odotukset ja lupaukset työpaikasta, hyvästä työilmapiiristä, mahdollisuuksista ja nuoriin luottamisesta sekä vastuun antamisesta pitivät todellakin paikkansa”, sanoo Sofia Työeläkeyhtiö Elosta

Kesätyöntekijöiden tuottama sisältö finanssialalle-Instagramiin toi alaa ja sen monipuolisia työtehtäviä lähemmäs tulevaisuuden tekijöitä. Kysyimme kesätyöntekijöiltä, mikä on yllättänyt tai ollut erityisen kivaa työskennellessä finanssialan yrityksessä. Lue alta, kesätyöntekijöiden fiiliksiä kuluneelta kesältä:

Vastuuta ja tukea kollegoilta

Nuoret kesätyöntekijät kertoivat yllättyneensä erityisesti siitä, miten paljon vastuuta ja mahdollisuuksia oppia heille annettiin. Kesätyöntekijät kertoivat pitäneensä erityisesti siitä, että kollegat olivat tukena koko kesätyöjakson ajan ja heiltä oli helppo kysyä apua matalalla kynnyksellä.

 

 

 

 

 

”Pidän siitä, että meillä saa paljon vastuuta ja tarvittaessa apua kaikkeen, mitä mieleen tulee. Jokaiselle on varmasti sopivaa hommaa ja pankissa kehittyy monipuoliseksi osaajaksi. Jos on halua oppia uutta, on myös mahdollista menestyä”, sanoo Juuli Koivunen Handelsbankenista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Kyrön POP Pankissa meidät kesätyöntekijät on yllättänyt se, miten hyvin meidät on otettu mukaan. Heti alussa saimme laajan perehdytyksen asioihin ja vaikka päivittäin tulee uutta asiaa, niin avuliaat työkaverit auttavat aina. Olemme kaikki saaneet omat työpisteet ja puhelimet, joilla homma hoituu hyvin. Lisäksi vaikka asia ei meitä koskisikaan, pääsemme mukaan kaikkiin palavereihin sen vuoksi, että oppisimme ymmärtämään laajemmin pankin kokonaisuutta. Näiden lisäksi meidät on yllättänyt työn monipuolisuus ja se, miten paljon pienelläkin paikkakunnalla tarvitaan kielitaitoa, pääsääntöisesti suomea ja englantia”, toteavat Henni Vehmas, Nea Vuorimies ja Reetta Vähä-Heikkilä POP Pankki Kyröstä.

 

 

 

 

 

Monipuoliset työtehtävät ja hyvä työilmapiiri

Finanssialan jäsenyhtiöissä kesätyöntekijöinä kesällä 2022 olleet nuoret korostivat työpaikoilla vallinnutta hyvää ja rentoa työilmapiiriä. Instagram-tarinoihin päivitetyt kahvi- ja lounashetket sekä vapaa-ajan aktiviteetit yhdessä työkavereiden kanssa antoivat hyvän ja tärkeän viestin siitä, miten hyvää työnteon ohessa sekä mahdollisesti sen jälkeen vietetty aika kollegoiden kanssa tekee yhteishengelle ja työilmapiirille.

”Finanssialan yrityksessä työskentelyssä mukavinta on ollut mahtava työyhteisö, monipuoliset ja mielenkiintoiset työtehtävät sekä ystävälliset asiakkaat”, sanoo Viivi Piri POP Pankki Pohjanmaasta.

 

 

 

”Ainakin omalla työpaikallani minut on yllättänyt yrityksemme työkulttuuri. Finanssialan yrityksen voisi helposti kuvitella olevan jäykähkö ja tylsä organisaatio, mutta mielestäni työskentelytavat ovat olleet todella moderneja ja työpaikalla on ollut rento ilmapiiri”, sanoo Iiro Raitakari työeläkeyhtiö Varmasta.

 

 

 

 

 

 

 

Kesätyöntekijöiden tuottaman materiaalin löydät finanssialalle-Instagram-tilin kohokohdista yhtiöiden logojen alta. Otathan myös tilin seurantaan ja vinkkaat siitä finanssialasta kiinnostuneille tutuillesi, sillä julkaisemme tilillä mielenkiintoista ja ajankohtaista materiaalia muun muassa alalla työskentelystä ja opiskelusta.