Digitalisaatio - Tietotekniikan käyttäminen yleistyy

Digitalisoituminen näkyy ihmisten elämässä monella eri tavalla. Normaalissa arjessakin ihmiset jatkuvasti käyttävät erilaisia laitteita ja ohjelmia, kuten älypuhelimia, aktiivisuusrannekkeita, internetiä, pilvipalveluita, suoratoistopalveluja ja pankkikortteja. Digitalisoituminen on tuonut paljon uusia mahdollisuuksia vaivattomampaan ja tehokkaampaan asioiden hoitamiseen, joita aikaisemmin ei ole ollut mahdollista hyödyntää.

Nykyään esimerkiksi urheilussa valmentajat pystyvät seuraamaan pelaajiensa kuntoa ja suoriutumista reaaliajassa otteluiden aikana. Passia varten voi hakemuksen lähettää suoraan verkkopalvelussa ilman tarvetta asioida poliisiasemalla. Kokouksia voidaan käydä virtuaalisesti etänä osallistujien sijainnista riippumatta. Keskustelukin onnistuu nykyään helposti chatpalveluiden välityksellä. Myös laskujen maksamisen ja vakuutusasioiden hoitamisen voi tehdä paikasta riippumatta, kunhan on internetyhteydellä varustettu älylaite. Digitalisoituminen on kehittymässä jatkuvasti enemmän ja enemmän siihen suuntaan, että ihmisten välisen vuorovaikutuksen tarve vähenee. Tästä hyötyvät niin kuluttajat kuin yrityksetkin, koska se vähentää kustannuksia ja on tehokkaampaa kuin perinteiset toimintatavat.

Digitalisoituminen kasvaa koko ajan jokaisella toimialalla ja tämän myötä uusia osaamistarpeita työntekijöille syntyy jatkuvasti lisää. Palveluista ja niiden toimivuudesta saadaan jatkuvasti lisää informaatiota käyttäjien toiminnan perusteella. Nämä tiedot antavat mahdollisuuksia uusille innovaatioille ja palveluiden kehittämiselle. Digitalisoituminen on sekä toiminta ja työtapojen uudistamista että erilaisten prosessien ja palveluiden muuttamista digitaaliseen muotoon. Se tulee muuttamaan maailmaa automatisoidummaksi, mutta tarvitsee kuitenkin ihmisten panoksen, jotta siitä saadaan suurin mahdollinen hyöty irti.