Asiakkuusneuvoja Assi Mensonen saa virtaa kohtaamisista

maanantaina 10.10.2022

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Olen Assi Mensonen ja työskentelen asiakkuusneuvojana Rautalammin Osuuspankissa.

Millainen koulutustausta sinulla on?

Lukion jälkeen olen käynyt myynnin ja asiakaspalvelun merkonomin tutkinnon Kuopiossa sekä toissa syksynä valmistuin liiketoiminnan ammattitutkintoon finanssipalveluiden alalta. Suoritin viimeisimmän tutkinnon oppisopimuksella työpaikallani ja se oli todella kätevää. Sinänsä sisällöt olivat samoja, joita teen nykyisessä työssäni, mutta halusin osaamiselleni tutkinnon. Joskus tulevaisuudessa olisi tarkoitus suorittaa tradenomin tutkinto, kun puhtia opiskeluun taas riittää. Töiden puolesta meillä on sisäisiä verkkokoulutuksia ja on hyvä, että työpaikalla koulutetaan yksityiskohtaisemmin eri tehtäviin, koska aina kaikkea ei voi oppia koulunpenkillä, vaan se vaatii käytäntöä. 

Millaisia tehtäviä työhösi kuuluu?

Päivät ovat vaihtelevia ja sisältävät erilaisia tehtäviä. Toimin kassavastaavana, joten kassapalvelut kuuluvat tehtäviini päivittäin klo 9–12. Kassapalveluihin kuuluu käteispalveluita, auttamista laskujen maksamisessa sekä opastamista esimerkiksi digi-, kuolinpesä- ja edunvalvonta-asioissa.

Kassan sulkemisen jälkeen otan ajanvarauksia puhelimitse, kasvotusten ja verkkoneuvotteluina. Palvelen henkilöasiakkaita ihan päivittäispalveluiden puitteissa sekä yritysasiakkaita maksuliikenneasioissa. Pääosin aika kuluu henkilöasiakkaiden kanssa, mutta minulla on vastuurooli yritysasiakkaiden yritystileistä ja maksuliikenteestä, joten sitä kautta näen myös yrityspuolta. Meillä on pieni kuuden hengen työporukka täällä konttorilla, joten vuosien varrella on tullut opeteltua kaikkea mahdollista, mitä meidän pankillamme on tarjota asiakkaille, jotta osaa antaa neuvoja tai vähintään ohjata oikealle asiantuntijalle.

Asiakastapaamisten lisäksi hoidan pankin omia taloushallinnollisia tehtäviä mm. laskutuksia ja uudeksi vastuualueeksi on pikkuhiljaa tulossa tietosuoja-asiat, joten monipuolisuutta työstäni kyllä löytyy.

Millainen on sinun uratarinasi?

Osuuskauppa PeeÄssän S-Marketista aloitin tämän minun virallisen työrupeamani. Siellä ehdin olla kolme vuotta ja kävin kaikki osastot läpi, viimeisempänä kassavastaavan hommia. Sitten sain soiton oman kotipitäjän pankista, että olisi tarjolla sijaisuus ja kiinnostaisiko minua tulla haastatteluun. Maaliskuussa 2013 aloitin sitten työt ja saman vuoden elokuussa olikin jo vakituinen työsopimus kädessä. Ensi keväänä tulee siis kymmenen vuotta täyteen täällä Rautalammin Osuuspankilla. Kymmenen vuoden aikana olen kerennyt kassavastaavan tehtävien lisäksi muun muassa myymään vakuutuksia ja olemaan luottoneuvojana.

Mikä on työssäsi parasta?

Työssäni parasta ovat asiakkaat ja asiakaspalvelutyön takia minä tälle alalle olen todennäköisesti päätynytkin. Asiakkaiden kanssa on kiva rupatella ja jos itse sattuu olemaan hieman väsynyt, niin asiakkaista ja käydyistä keskusteluista saa usein uutta virtaa. Pienellä paikkakunnalla sitä tuntee lähes jokaisen asiakkaan ja osaa yhdistää kasvot nimeen. Melkein sitä jo osaa tilinumerotkin ulkoa.

Mikä teidän työpaikalla on parasta?

Työpaikalla parasta ovat työkaverit, sillä heidän kanssaan voi rupatella mistä vaan. Pidän myös meidän uusista tiloistamme, koska täällä on ergonomia otettu huomioon aiempaa paremmin.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Kotioven avattua aika kuluu pitkälti perheeni eli aviomieheni ja kahden lapseni kanssa. Tykkään käydä myös lenkeillä koiran kanssa ja joskus hyvä tapa nollata ajatukset on vain laittaa puhelin pois ja keskittyä televisiosta tulevaan sarjaan. Tapaan myös vapaa-ajalla ystäviä, joista monet ovat tuttuja jo peruskoulusta. Olen myös ensimmäistä kautta kunnanvaltuustossa, niin siinä on päässyt opettelemaan kaikkea uutta ja mielenkiintoista.