Muut väylät finanssialalle

Finanssiala on valtava toimiala, jolla tarvitaan monipuolista osaamista. Emme työllistä pelkästään merkonomeja, tradenomeja ja kauppatieteilijöitä, vaan myös muilla koulutuksilla ja osaamistaustoilla voi tulla työskentelemään alalle. 

Rohkea vaihtaja

90-luvun alussa Mäkelä kouluttautui rakennusalalle, kunnes muutaman työvuoden jälkeen vaihtoi rautakauppaan myyjäksi. Sitten tuli iso hyppy.

Rakennusmestarista kiinteistönvälittäjäksi – sitten pankkiin!

Anne Mäkelän ura on vienyt vasaranvarresta pankin tiskille. Matkan varrelle mahtuu rautakauppaa ja kiinteistönvälitystä – kaikilla näillä aloilla tarvitaan asiakaspalveluosaamista, joka on Mäkelän mukaan se avainjuttu finanssialallakin. Mäkelä päätyi finanssialalle ilman suoraan alalle johtavaa koulutusta. Lue lisää

S-Pankki rekrytoi uusia työntekijöitä oppisopimuskoulutuksella

Senni Mäkisellä ja Anni Heinosella ei ollut ennen S-Pankin oppisopimuskoulutusta työkokemusta finanssialalta. Useimmat oppisopimuskoulutukseen tulleet työntekijät ovat olleet jossain määrin tekemisissä asiakaspalvelun kanssa. Mukana on muun muassa entisiä lentokenttätyön, hoitotyön ja ravintola-alan ammattilaisia. Lue lisää

”Kahden viikon jälkeen ryhdyttiin jo töihin"

Mäkinen ja Heinonen suorittavat kahden ja puolen vuoden aikana merkonomin tutkinnon finanssipainotuksella. Samalla he työskentelevät koko ajan S-Pankin palveluneuvojina.

Kuten mikä tahansa muukin toimiala, tarvitsee finanssiala suuresti osaamista esimerkiksi juridiikan, viestinnän ja organisaatioiden johtamisen saralta.  

Alalla tarvitaan eritoten asiakaspalveluosaamista sekä tietoteknistä, tietojärjestelmiin ja datan hallintaan liittyvää osaamista. Näiden alojen opiskelijoille on tarvetta myös finanssialalla.