EtäTET tutustuttaa koululaiset finanssialaan

Monille tuttu työelämän tutustumisjakso on saanut uuden olomuodon verkossa ja tuhannet nuoret ovat etäTET:n myötä tutustuneet finanssialan yrityksiin ja toimialoihin eri puolilla Suomea. Finanssiala ry (FA) on etäTET -tapahtumaan yhdessä jäsenyritystensä kanssa. Seuraava etäTET järjestetään 6.-10.11.2023.

EtäTET on Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:n järjestämä tapahtuma. Finanssialan oma etäTET järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2021. Syksyllä 2021 puolestaan järjestettiin maailman suurin etäTET, jossa oli mukana viisi eri toimialaliittoa. Idea on saanut alkunsa muun muassa Nordeasta, jossa etäTET on järjestetty jo vuodesta 2018 alkaen.

Finanssiala haluaa edistää nuorten työelämäkokemuksien karttumista, jotta nuoret lähtisivät rohkeasti ja uteliaasti tutustumaan erilaisiin aloihin ja nykyajan sekä tulevaisuuden työelämään. Finanssiala on sitoutunut tukemaan nuoria löytämään paikkansa työelämässä, siksi haluamme olla mukana etäTET-viikossa rohkaisemassa nuoria kokeilemaan ja etsimään erilaisia mahdollisuuksia, mitä työelämällä on tarjota.

Finanssialalla on runsaasti erilaisia työpaikkoja, joihin tarvitaan erilaisia osaajia ja monipuolista osaamista. Finanssialaa ajateltaessa esimerkiksi kauppatieteiden ja oikeustieteen osaajat tulevat nopeasti mieleen, mutta heidän lisäkseen tarvetta on runsaasti myös muille osaajille. Koodarit, asiakaspalvelijat, viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijat sekä henkilöstöhallinnon ammattilaiset ovat olennainen osa finanssialaa. Finanssialan etäTET-päivässä nuoret pääsevätkin tutustumaan siihen, mitä kaikkea mielenkiintoista ala voi tarjota.

Lue lisää finanssiala.fi -sivustolta.