Finanssiala on aina kiehtonut viestinnän asiantuntija Marjo Kanervaa

maanantaina 12.9.2022

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Olen Marjo Kanerva ja työskentelen viestinnän asiantuntijana Handelsbankenissa.

Millainen koulutustausta sinulla on?

Valmistuin aikoinaan Helsingin kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi (KTM) pääaineena markkinointi.

Millaisia tehtäviä työhösi kuuluu?

Tehtävät ovat moninaiset, mutta pääasiassa keskityn sisältöjen suunnitteluun ja tuotantoon. Toimitan kahta ulkoista uutiskirjettä, joista toinen on suunnattu sijoittajille ja toinen henkilöasiakkaille peruspankkipalveluiden näkökulmasta.

Tuotan sisältöjä myös Handelsbankenin intraan eli sisäverkkoon. Yritysvastuun asiat ovat myös työpöydälläni, ja olen mukana koordinoimassa viestintää, jonka tarkoitus on varoittaa asiakkaita huijauksista.

Toimenkuva on tosi itsenäinen ja monipuolinen, ja joka päivä saa tehdä töitä hieman erilaisten asioiden parissa.

Millainen on sinun uratarinasi?

Valmistuin pahimman laman aikana, mutta kaikki palaset loksahtivat silti kohdilleen. Pääsin ensimmäiseen työpaikkaan Esmerkille tekemään mediaseurantaa. Työskentelin siellä neljä vuotta ja sinä aikana kiinnostuin viestinnästä. Hain ja pääsin Amerille tiedotussihteerin äitiysloman sijaiseksi tekemään pääasiassa sisäistä viestintää ja pörssiviestintää.

Vuonna 2000 aloitin työt työeläkeyhtiö Varmassa tiedottajana vastaten talousviestinnästä. Tein vuosikertomuksia, yritysvastuuraportteja ja henkilöstöraportteja. Olin myös mukana tekemässä asiakaslehtiä, minkä havaitsin todella mukavaksi hommaksi.

Päädyin sitten viestintätoimisto Cocommsiin (nykyinen Kaiku), sillä halusin kokeilla jotain uutta. Viestintätoimisto oli oikea viestinnän korkeakoulu, viestintäkonsulttina opin erilaisten asiakasprojektien kautta koko ajan aivan valtavasti uutta. Erikoistuin pikkuhiljaa asiakaslehtien konseptointiin ja tuotantoon sekä sitä kautta lopulta sisältömarkkinointiin.

Viimein tuli aika kokeilla jotain uutta. Finanssiala oli aina jollain tavalla kiehtonut minua, ja aloitin Handelsbankenissa alkuvuodesta 2021.

Mikä on työssäsi parasta?

Parasta työssäni on monipuolisuus sekä erityisesti se, että pääsen toteuttamaan itseäni hyvinkin vapaasti. Toimenkuvat meillä Handelsbankenilla ovat itsenäisiä. Oman lisämausteensa työhön tuo se, että pankkialan viestintä on tarkkaan säänneltyä.

Mikä teidän työpaikalla on parasta?

Parasta työpaikalla on ehdottomasti ihmiset! Meillä on isohko, monen sadan työntekijän yhteisö ympäri Suomea. Aina vastaan tulee uusia ihmisiä, joihin tutustua ja joista inspiroitua.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Käyn kuntosalilla ja jumpissa sekä avannossa ja saunomassa. Pidän myös teatterissa, elokuvissa ja konserteissa käymisestä – ylipäätään ihmisten ilmoilla olemisesta. Nautin hyvästä ruuasta niin itse valmistettuna kuin ravintolassa.