Millaisia työntekijöitä alalla tarvitaan?

Finanssiala on voimakkaassa muutoksessa digitalisaation ja robotisaation vuoksi. Ala kehittää suuria määriä palveluja. Niiden kauppaamiseksi tarvitsemme ihmisten tarpeita tunnistavia, asiakaspalvelutaitoisia ja myynnin hallitsevia ammattilaisia.

Hyvin suunniteltujen finanssipalvelujen on oltava houkuttelevia ja helppokäyttöisiä. Sellaisten luomiseen tarvitaan monipuolista osaamista IT-järjestelmien suunnittelusta, palvelumuotoilusta, graafisesta suunnittelusta, markkinoinnista ja viestinnästä.

Kaiken takana on oltava rautaista matemaattista osaamista, jolla esimerkiksi eläkejärjestelmämme ja vakuutusyhtiömme pysyvät vakaina. Alalla tarvitaan sijoitusmarkkinoiden ja oikeustieteen tuntemusta ja ihmisiä ymmärtäviä sekä tavoitteellisia johtajia.

Finanssiala on mitä suurimmassa määrin palveluala. Tarvitsemme riveihimme asiakaspalvelijoita, jotka osaavat kohdata ihmisen ihmisenä ja poimia finanssimaailman vaihtoehdoista sen oikean ratkaisun kullekin. Oli kyse sitten asuntosäästämisestä, tapaturma- tai henkivakuutuksesta, säästämisestä ja sijoittamisesta tai pankkipalveluista. 

Finanssialalla on myös kilpailukykyinen palkkaus ja erinomaiset etenemismahdollisuudet. Keskimääräisestä palkkatasosta saa käsityksen henkilöstöstä julkaisemistamme tilastoista. Alalla on myös mahdollisuus luoda tahtoessaan kansainvälistä uraa.

Finanssiala on monipuolisempi kuin kuvittelitkaan. Meille voi tulla monenlaisilla taustoilla tai opiskella alalle suoraan.

Data-analyytikko

Data-analyytikko analysoi asiakaskunnasta kerättyä tietoa ja kehittää tietojen perusteella ihmisten kaipaamia palveluja. Data-analyytikon työn perusteella tuotteita ja markkinointia voidaan kohdistaa juuri oikealle asiakaskunnalle.

Riskipäällikkö

Riskipäällikkö kartoittaa esimerkiksi yritysasiakkaiden liiketoimintaan liittyviä riskejä ja auttaa asiakkaita varautumaan riskeihin järkevästi oikeanlaisin toimenpitein ja vakuutuksin.

Palvelumuotoilija

Palvelumuotoilija tekee ihmisille tarjotuista palveluista – esimerkiksi verkkopankista, sijoituspalvelusta tai matkavakuutuksen ostopalvelusta – parempia, hyödyllisempiä ja helpompia käyttää. Ammatti yhdistää liiketoiminnan, markkinoinnin, palvelukehityksen ja muotoilun osaamista.

IT-projektipäällikkö

Lukuisat digitaalisten palveluiden kehitysprojektit tarvitsevat onnistuakseen sen, joka pitelee lankoja käsissään ja hallitsee kokonaisuuden.

Ekonomisti

Ekonomistin työ muodostuu markkinoiden ja erilaisten sijoituskohteiden kehityksen analysoinnista. Hänen laatimiensa analyysien pohjalta yritykset ja yksityishenkilöt voivat paremmin tehdä tulevaisuuteen liittyviä taloudellisia päätöksiä.

Rahoitusasiantuntija

Rahoitusasiantuntijan työnä on auttaa yrityksiä ja yksityishenkilöitä rahoitukseen liittyvissä järjestelyissä. Heiltä vaaditaan laajaa tuntemusta rahoitusteorioista, kansantaloudesta ja laskentatoimesta. 

Ohjelmistorobotiikan kehittäjä

Miten työ voitaisiin tehdä nopeammin ja tehokkaammin? Miten tylsiä rutiinitöitä voisi siirtää ihmiskäsistä robotin käsiin? Ohjelmistorobotiikan osaajat ovat alalla erittäin kysyttyä.

Korvauskäsittelijä

Vakuutusyhtiöissä työskentelevät korvauskäsittelijät hoitavat käytännön työn, kun asiakas hakee vakuutuskorvauksia. Korvauskäsittelijä tutkii tapauksen ja soveltaa vakuutusehtoja korvauspäätöstä tehdessään sekä neuvoo asiakkaita.