Tulevaisuuden finanssiala

Johdanto

Teknologia ja teknologioiden käyttö kehittyy ja kasvaa jatkuvasti jokaisella toimialalla. Finanssiala haluaa olla kehityksen edelläkävijä. Suuret yritykset, kuten Google, Amazon, Facebook ja Apple pyrkivät finanssialalle uusien innovaatioiden voimin tavoitteenaan saada osa markkinoista itselleen. Millainen finanssiala tulee olemaan tulevaisuudessa? Miten pankit ja vakuutusyhtiöt pystyvät kilpailemaan näitä tulevaisuuden haasteita vastaan? Teknologian kehittymisen mukana myös tulevaisuuden osaamistarpeet muuttuvat. Yritysten, jotka haluavat menestyä tulevaisuudessa, on jatkuvasti kehitettävä työntekijöidensä osaamisen lisäksi myös palveluitaan ja niiden tarjoamia etuja kilpailijoihin verrattuna.

Digitalisoitumisen ja teknologian kehittymisen tuomien mahdollisuuksien lisäksi ne tuovat mukanaan myös uusia ongelmia ja riskejä. Etenkin teknologian käsitteet, kuten artificial intelligence, robotiikka, Internet of Things ja blockchain saattavat olla ihmisille vielä tuntemattomia. Kuitenkin moni on jo käyttänyt näiden teknologioiden avulla mahdollistettuja älylaitteiden sovelluksia ja muita tuotteita. Kodinkoneiden langaton ohjaaminen älylaitteella on yksi hyvä esimerkki uusien teknologioiden tuomista mahdollisuuksista. Näillä teknolo-gioilla tulee olemaan myös suuri vaikutus finanssialaan ja sen toimijoiden tulevaisuuden suunnitelmiin.  

Pankkialalle on tullut uusia toimijoita, koska suuret teknologiayritykset ovat lanseeranneet omia maksutapojaan ja sovelluksiaan, kuten mobiilimaksamisen ja älylaitteella tapahtuvan rahansiirron. Näiden uusien maksutapojen ja sovellusten ansioista voi ruokaostokset hoitaa älylaitteella ilman pankkikortteja tai käteistä. Tulevaisuudessa onkin mielenkiintoista nähdä, miten finanssialan kilpailu ja palvelut kehittyvät, ja miten eri toimijat reagoivat asiakkaiden tarpeisiin asioinnin helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi. Seuraavissa tekstitiivistelmissä on tutkittua tietoa finanssialan tulevaisuudesta ja sen kehityksestä.

Tekstitiivistelmistä on koottu myös podcast, jonka voit kuunnella tästä. 

 

Finanssiala haluaa olla kehityksen edelläkävijä.