Rakennusmies vaihtoi vasaran laskukoneeseen

perjantaina 9.2.2018

Tagit: opiskelu,

Francisco Lucena Piiroinen opiskelee finanssialalle suuntautuneeksi merkonomiksi Perho Liiketalousopistossa. Opinnoissa kiehtoo runsas käytännön tekeminen ja projektit, joiden vastapainona on myös perinteisempää opetusta. 

Lucena Piiroisen tavoitteena on päästä työskentelemään pankkiin asiakaspalvelijaksi, ja hän on ehtinyt käydä jo työhaastattelussakin. Monia opintoihin liittyviä asioita voi suorittaa töitä tekemällä, mikä on aikaisemmin oppisopimuskoulutuksessa rakennusalalla olleelle nuorelle miehelle tuttua. Lucena Piiroisen mukaan merkonomiopinnot Perhossa antavat pankkityöhön hyvät valmiudet, vaikka sopivaa työkokemusta ei vielä olekaan. 

”Perustyökalujen, kuten erilaisten ohjelmistojen käyttö opetellaan koulussa. Lisäksi sosiaaliset, asiakaspalvelu-, ryhmätyötaidot kehittyvät”, Lucena Piiroinen luettelee. 

Vuonna 2016 Lucena Piiroisesta tuntui, että koko lähipiiri alkoi opiskella finanssialalle. Heidän esimerkkinsä sai innostumaan alasta. 

”Myös raha-asiat, rahoitus ja rahaliikenne ovat aina kiinnostaneet ja kiehtoneet.”

FAKTA

  • Liiketalouden perustutkinto (merkonomi), finanssialan suuntaus, Perho Liiketalousopisto 
  • Toisen asteen tutkinto 
  • Perehtymisalueita mm. finanssipalvelut, asiakkuuksien hoito ja monikanavainen myyntityö finanssialalla. 
  • Tyypillisiä ammatteja: pankki- ja vakuutusalan palvelumyyjä/asiakasneuvoja 
  • Lisätietoa Perhon sivuilla 

Opintoihin sisältyy runsaasti projekteja ja harjoittelujaksoja. Parhaillaan on menossa harjoittelu saniteettialan yrityksessä, jossa opiskelijat harjoittelevat asiakaspalvelua. Keväällä on edessä reissu saksalaiseen ystävyyskouluun harjoittelemaan myyntineuvottelua. 

”Esittelemme saksalaisryhmälle tuotteen ja yritämme markkinoimalla saada sen myytyä. Tarkoitus on simuloida oikeaa neuvottelutilannetta.” 

Lucena Piiroisen mukaan opiskelu on antoisaa, laajalti omatoimista ja itsenäistä. Välillä jopa liiankin kanssa. 

”Ensimmäinen harjoittelu alkoi jo kolmen viikon kuluttua opintojen alkamisesta. Harjoittelupaikan löytämiseksi olisi mukava olla hieman pidempään aikaa.”