Danske Bankin etäTET-päivässä rahanpesun torjuntaa ja uusia maksutapoja

keskiviikkona 21.4.2021

Dansken päivän aiheita ovat yleisen pankkitoiminnan lisäksi rahanpesun torjunta ja digitaaliset maksamisen palvelut, erityisesti Mobile Pay. Danske Bankin talent acquisition specialistin Anu Päivisen mukaan Mobile Pay valikoitui aiheeksi, koska nuoret käyttävät paljon mobiilimaksamisen palveluita. Rahanpesun torjunta taas valittiin etenkin sen jännittävyyden takia.

”Ajattelimme, että rahanpesun torjunta erilaisine tutkintoineen ja jäljityksineen olisi kiinnostavampaa kuin jotkin ehkä hieman kuivemmat finanssiteemat.”

EtäTET-viikko ei ole syntynyt koronan takia, vaan sitä on suunniteltu jo pitkään. Tarkoitus on tarjota kaikille suomalaisille nuorille mahdollisuus tutustua yhdenvertaisesti finanssialaan etäyhteyksien välityksellä.

Tietoiskumaisten osuuksien lisäksi TETtiläiset pääsevät myös tekemään tehtäviä. Danskella tehtävänä on suunnitella tulevaisuuden pankki.

”Millaisia ovat pankin nimi, logo ja asiakkaat? Entä millaisia maksamisen palveluita pankki tarjoaa ja miten siellä torjutaan rahanpesua?” Päivinen kertoo.