Lakimies Leena

torstaina 29.3.2018

Varainhoitoyhtiö FIMin lakimies Leena Vesto hoitaa asiakkaan varallisuutta.

Lakimiehenä varainhoitoyhtiö FIMin wealth planning -tiimissä toimiva Leena Vesto läpikäy työkseen asiakkaan kanssa asiakkaan varallisuusrakennetta ja sitä, miten verotus vaikuttaa sijoituksiin ja laatii tarvittavat perhe- ja perintöoikeudelliset asiakirjat. Tärkeää on esimerkiksi miettiä yhdessä asiakkaan kanssa, mitä omaisuudelle tapahtuu, kun asiakas kuolee tai jos oma toimintakyky heikkenee.

Päivässä Vestolla on yleensä pari asiakasta. Asiakastapaamiset vaativat runsaasti valmistautumista. Yksi tapaaminen kestää parisen tuntia. Vesto nauttii siitä, että jokainen työpäivä on erilainen ja asiakkaista saa valtavan määrän energiaa.

Tapaamisen alkajaisiksi kartoitetaan asiakkaan varallisuusrakenne ja pohditaan varallisuuden mahdollista siirtoa lapsille. Lisäksi tapaamisissa mietitään, mitä omaisuudelle tapahtuu, jos oma toimintakyky yhtäkkiä heikkeneekin.

Kymmenisen vuotta rahoitusalalla työskennellyt Vesto kokee, että ala tarjoaa juristille erittäin monipuolisen tehtäväkentän. Eteen tulee jatkuvasti uusia jännittäviä haasteita.