Suomen Vakuuttavin Mimmi Noora Kujala auttaa yrittäjiä ja yrityksiä pienentämään yrityksen henkilöriskejä

maanantaina 19.9.2022

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Olen Noora Kujala, Suomen Vakuuttavin Mimmi. Toimin asiamiehenä Suomen Yrittäjäturvalla, joka on Aktian ja Veritaksen omistama tuore vakuutusalan toimija. Henkilöriskien asiantuntijana autan yrittäjiä ja yrityksiä pienentämään yrityksen henkilöriskejä, sitouttamaan ja palkitsemaan henkilöstöä yritykselle tehokkaalla tavalla.

Millainen koulutustausta sinulla on?

Pohja koulutukseltani olen YO-merkonomi ja lisäksi olen suorittanut rahoitus- ja vakuutusalan ammattitutkinnon, mutta parhaan opin olen saanut työstä.  Työni vaatii jatkuvaa alaan liittyvää kouluttautumista, koska laki velvoittaa opiskelemaan tietyn verran vuosittain, saadakseen finanssivalvonnalta luvan myydä vakuutuksia.

Millaisia tehtäviä työhösi kuuluu?

Tärkein työtehtäväni on kysyä ja kartoittaa, jonka jälkeen tarjota parhaat ratkaisut asiakkaan tarpeisiin. Tapaan suurimman osan asiakkaistani Teamsin välityksellä, mutta käyn myös asiakkaiden luona tapaamisissa.

Asiamiesyrityksessäni minulla on työntekijä, joka soittaa asiakastapaamisia minulle sekä useille kollegoilleni. Tapaamiset kestävät yleensä noin 30–60 minuuttia ja monesti tarvitaan useita tapaamisia asian läpi käymiseksi. Teen tapaamisen jälkeen asiakkaalle tarjouksen ja yhteenvedon keskustelluista asioista, joskus kirjallisesti ja joskus video muodossa.

Some kuuluu vahvasti työpäiviin ja pyrin kalenteroimaan jokaiselle arkipäivälle hetket, jolloin tuotan Suomen vakuuttavin mimmi -Instagram- sekä TikTok-tilille materiaalia. Some on yksi tärkeimpiä markkinointi- ja asiakashankintakanaviani, jonka takia niiden päivittäminen aktiivisesti on tärkeää.

Millainen on sinun uratarinasi?

Päädyin jo 15-vuotiaana vakuutusalalle äitini jalanjäljissä. Aloitin Tapiolassa kesätyöt messutyöntekijänä ja lisäksi tein ajanvarausta ja asiakastietojen siirtoja vanhoista järjestelmistä uusiin. Kauppaoppilaitoksen opintojen ohella työskentelin Fenniassa asiakaspalvelussa, jossa myös suoritin opintoihin kuuluvat harjoittelujaksot. Valmistuin 2010, jolloin minua pyydettiin takaisin töihin Tapiolaan. Aloitin vakituisessa työsuhteessa asiakasneuvojana ja vuonna 2012 hain vakuutusedustajaksi eli työskentelemään yrittäjänä. Kaksi vuotta myöhemmin hain asiamieheksi töihin Pohjola Vakuutukseen. Suomen Yrittäjäturvalle löysin tieni somen kautta, jossa olen nyt työskennellyt henkilöriskien asiantuntijana vuoden 2022 alusta saakka.

Mikä on työssäsi parasta?

Työssäni parasta on, että tiedän todella auttavani yrittäjiä ja yritysten päättäjiä asioissa, jotka suurimmalla osalla ei ole kunnossa, jotta he voivat keskittyä olennaiseen, kun tärkeät riskit on turvattu. Nautin suuresti työstäni, jonka saattaa huomata alalla vietettyjen työvuosien määrästä. Asiamiehenä toimimisessa parasta taas on yrittäjän vapaus. Vapaus päättää, milloin ja minkä verran töitä teen ja työnteon määrällä vaikuttaa palkkioihini.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Vietän vapaa-ajalla paljon aikaa perheeni kanssa reissaten ja touhuten. Tanssi on iso osa elämääni perheen lisäksi. Esiinnyn paljon tanssiryhmän kanssa ja olen mukana erilaisissa tanssi- ja musiikkivideotuotannoissa.